Tips & Links

In de omgeving van Bed & Breakfast Zevenhuizen vindt u uitgebreide mogelijkheden om te ontspannen en actief bezig te zijn. Zowel 's winters als zomers is het genieten in het uitgebreide recreatiegebied de Rottemeren. In de zomer kunt u daar een roeibootje huren en genieten van de rust, flora en fauna, en 's winters kunt u lange schaatstochten maken door de Molenviergang, de Zevenhuizerplas en over de Rotte. 

Met de diverse fiets- en wandelroutes in de directe omgeving, en zeer centraal gelegen t.o.v. de steden Rotterdam, Gouda, Utrecht, Delft & Den Haag, is Zevenhuizen uw ideale uitvalsbasis.


Zevenhuizen & omgeving:

Zevenhuizen is een dorp in de gemeente Zuidplas in het Groene Hart. Zevenhuizen ligt tussen de rijkswegen A12 en A20 en onder de rook van de wereldstad Rotterdam. 

Het dorp heeft een gezellig centrum (Dorpsstraat) met diverse winkels en restaurants. Verder zijn er in Zevenhuizen & omgeving diverse sport- en recreatiemogelijkheden.

 

In Zevenhuizen bevinden zich monumenten, waaronder de voormalige smederij van Heij aan de Dorpsstraat, diverse boerderijen en de Hervormde Dorpskerk en het kleine kerkje. Ook de Molenviergang aan de Rotte  is een monument.

 

De eerste zaterdag van september wordt het Oogstfeest gehouden. Hier worden onder meer oude ambachten getoond. De vrijdagavond voor het Oogstfeest wordt op het Dorpsplein de "Night of the Harmony" gehouden. Aan de westkant van Zevenhuizen bevindt zich de Eendragtspolder, waar een roeibaan is aangelegd, de Willem-Alexanderbaan. 


Fietsen en wandelen:

Zevenhuizen is het ideale vertrekpunt voor uw sportieve uitjes. Diverse fiets- en wandelroutes doorkruisen het dorp. 


Rotterdam (5 km):

Rotterdam is een moderne Europese stad waar veel te zien en te doen is. Het verhaal van de stad, het bombardement en de wederopbouw, en de vernieuwingsdrift waarmee de inwoners tot op de dag van vandaag vorm geven aan hun stad, maakt van Rotterdam een waanzinnig interessante plek. Een plek waar alles lijkt te kunnen en waar nog heel veel te ontdekken valt. Rotterdam, een must visit city!

 

https://rotterdam.info/ontdek-rotterdam/


Gouda (12 km):

Gouda is wereldberoemd om haar kaas, stroopwafels, pijpen en aardewerk. De historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, de grachten en de vele hofjes is een bezoek meer dan waard.

 

https://welkomingouda.nl/


Delft  (25 km)

Ontdek het verhaal van Willem van Oranje, ontmoet Johannes Vermeer en beleef het wereldberoemde Delfts Blauw. Gaat u op ontdekkingstocht door het culturele Delft?  

 

 https://www.delft.com/nl/vvv-delft/


Den Haag & Scheveningen (25 km):

In het kosmopolitische en culturele Den Haag  bevindt de regering zich, samen met diverse internationale gerechtshoven waar de stad bekend om staat. Den Haag is de op twee na grootste stad van Nederland en is een absolute aanrader om te bezoeken. De badplaats Scheveningen maakt deel uit van Den Haag.  

 

https://denhaag.com/nl/vvv

 

Sportief & ontspanning:


Restaurants in de omgeving